За Гинис: Жена стара 107 години го победи коронавирусот!

25 мај, 2020
iran

Салтанат Акбари, 107 годишна Ирачанка која била заразена со коронавирус успеала да го прележи.

Жената е отпуштена од болница во централниот ирачки град Арак откако некое време поминала во изолација.

Иран е една од најзагрозените земји од коронавирус на Блискиот Исток со вкупно 133 521 заразени и 7359 смртни случаи.