10те најпознати мостови во светот

4 мај, 2020
мост

Мостот е можеби најсоодветната слика за упорноста на човекот да ги надмине пречките што се наоѓаат на неговиот пат. Еве 10 светски познати мостови, некои вклучени во списокот заради нивната богата историја, додека други за нивниот прекрасен и смел дизајн.