13 слики и гифови од Мајкл Џордан од филмот Space Jam

15 мај, 2020
Naslovna

Мајкл Џордан е жива легенда од 90-тите и нема ништо повеќе од 90-тите помалку отколку појавувањето во Space Jam: Комедијата во која е и Џордан и неколку негови играчи против актери како Бил Мареј и анимираните карактери од Looney Tunes.

Заплетот – кој се врти околу кошаркарската игра за да се утврди судбината на цртаните ликови – не е толку позната како самиот концепт, а филмот, според предвиденото, беше успех во бокс-офисот, но не и таков успех кај критичарите.

Според „Deadline“, продолжението е планирано за 2021 година и е поставено да го глуми Леброн Џејмс. Пред да излезе новиот филм, прегледајте неколку од иконските моменти на Џордан од оригиналот во галеријата пред нас!