7-те правила за среќно семејство на Кетрин Зета Џонс

17 мај, 2020
кетрин зета 1

Актерката Кетрин Зета Џонс и актерот Мајкл Даглас навистина имаат живот од соништата – успешни кариери, преубава куќа и две деца – Дилана (19) и Карис (17). Семејството живее навистина идилично, децата се сакаат и поминуваат голем дел од своето време со своите родители. Сево ова е поради 7 правила на Кетрин, кои ги преминува на своето семејство за да имаат идеален живот, кои таа ги сподели со нас:

  1. Заедничка забава

како и сите останати и ова семејство помина долго време во изолација во која уживале во семејните моменти. Кетрин дури и споделила едно видео на кое заедно со Карис во креветот изведуваат една актерска сцена.

  1. Манирите се многу важни

За еден магазина актерката изјавила:„Една од работите за која сум посебно горд е тоа за манирите кои ги имаат моите деца“.

  1. Уживајте во тинејџерските години

Додека повеќето родители не можат да ја поднесат тинејџерската фаза на своите деца, Кетрин во неа ужива максимално, а стоа го открила и на Today Show: „Го сакам тоа чувство, ми внесува свежина и ми е возбудлив тој период. Јас работен кога бев на возраст колку син ми и затоа уживам со нив и откривам многу работи кои не сум ги знаела“.

  1. Охрабрете ги да ги следат своите сни

Иако многу актери не сакаат нивните деца да тргнат по нивните стапки Кетрин на своите деца им дава подржка. „Многу ме прашуваат што мислам во врска со тоа. Можам да им дадам статистика за тоа колку од нив успеале во вој бизнис а колку не. Можам да им велам дека нема да постигнат нешто големо во својот живот но јас не сум таков тип. Јас имав фантастичен актерски живот“.

  1. Секогаш да се става акцент на работата и трудот

Кетрин и Мајкл секогаш истакнуваат колку е важно да се да се посветите на работата. Не би сакале нивните деца да биддат успечни само заради тоа сто имаат славни родители туку поради она што тие сами ќе постигнат.

  1. Времето поминато со семејството е најважно

Без разлика на работните ангажмани и на учењето сите мора да поминуваат време во кругот на семејството. Кетрина често објавува семејни фотографии од празниците кои ги поминуваат заедно.

  1. Живеј во реалноста

Едно од првилата кои Кетрин го научила од своето семејство е тоа да секогаш гледаш реално на работите и да бидеж благодарен на тоа што го имаш. Благодарноста пред е клучна и тоа една од работите кои сака да ги пренесе на своите деца.