Ајкула од шест мерти кружеше околу пливач: Вака изгледа драматична средба со морскиот предатор (ВИДЕО)

28 мај, 2020
ajkula

Во Шпанија е снимено видео на кое се гледа ајкула догла шест метри која кружи околу пливачот, а видеото е објавено на социјалните мрежи.

Очевидци снимиле ајкула долга шест метри во близина на брегот на Малага, која максимално се приближила до човекот.

Ајкулата не се обиде да го нападне пливачот. Таа кружеше околу него, а потоа се изгуби во длабочините.