Анџелина Џоли на најголемиот удар во нејзиниот живот: Боли повеќе отколку што некогаш мислев дека може да боли!

12 мај, 2020
Насловна

Кога остануваме без мајка, целиот живот се распаѓа во еден момент, болката ни го уништува срцето и ни ја расипува душата. Смртта на мајка е најголемата загуба во животот што можеме да ја доживееме, без разлика колку години имаме.  

Анџелина Џоли  ја загуби мајка си во триесеттите години, а по повод Денот на мајката, Њујорк Тајмс објави емотивна статија посветена на неа од холивудската актерка.  

Марчелин Бертард почина во 2007 година, откако и беше дијагностициран карцином на јајник и дојка, а Џоли открива како смртта на нејзината мајка влијаела врз неа.  

„Ја изгубив мајка ми во триесеттите години и кога ќе погледнам назад, гледам колку нејзината смрт ме смени. Не беше одеднаш, но тешко ме удри внатре. Губењето на љубовта на мајка ми и топла, мека прегратка е како некој да ти го одзема заштитното ќебе.

Како што вели таа, аферата на нејзиниот татко Џон Војт ги променила нејзините животни цели мајки и разнишани соништа за семеен живот.  

Кога се најде во ситуација кога како 26-годишна возраст одгледуваше две деца со својот поранешен сопруг, славна личност која ќе остави долга сенка на нејзиниот живот, нејзините соништа станаа актерка. Но, таа сè уште сакаше да биде мајка “, вели Џоли.

Неколку години по најголемата загуба во нејзиниот живот, холивудската актерка ги истетовира буквите „W“ на десната рака како меморандум на песната „Ролинг Стоунс“. „Зима“ што ја пееше нејзината мајка кога беше дете.  

„Како што„ згасна “на мојата рака, така и исчезна. Анџелина Џоли, по бурниот развод, сфати што е поважно: Вашите деца дури и не сакаат вие да бидете совршени дома и безбедни. Животот донесе многу немири. Доживеав загуба и видов дека животот се движи во друга насока. Боли повеќе отколку што некогаш мислев дека може да боли “, Џоли е емотивна.  

Како специјален пратеник на Високата комесарка на Обединетите нации за бегалци, таа исто така најде сила на нејзините бројни патувања во конфликтните области низ целиот свет.  

“На овој ден на мајката, мислам и на бегалските мајки што ги запознав, кои живеат раселени и во сиромаштија. Патувањето на мајчинството секој започна со ветување дека тие ќе сторат сé што можат за да го заштитат своето дете, да го жртвуваат животот ако е потребно. Кога ќе бидат поразени и замолкнати, некои работи се уште потрагични “, напиша актерката.

Токму заради ваквата решеност мајките бегалци да преживеат, понекогаш само заради своите деца, смета дека мајката е најсилната личност на светот. ‘

Мекоста на нејзината кожа е измамена.

Таа е сила водена од љубов и оддаденост. Нема никој што решава повеќе проблеми. Кога има само љубов да дава, излегува од нејзината душа “, пишува познатата актерка во текстот.