Анџелина во карантин: Се обидувам да останам смирена заради децата! (ФОТО)

13 јуни, 2020
Screenshot_2020-06-13 Anđelina u karantinu Pokušavam da ostanem mirna zbog dece (FOTO)

Добитничката на Оскар, Анџелина Џоли зборуваше за „Harpers Bazaar“ за карантинот во кој моментно е со шест деца.

Актерката зборуваше, но и за пандемијата на коронарен вирус и зачувување на здравиот разум во тешки моменти.

Анџелина одговори на прашањата „од далечина“, и покажа фотографиите направени од нејзиниот син Нокс (12).

„Систем што ме штити мене, но не и мојата ќерка, или друг маж, жена или дете во нашата земја само заради бојата на нивната кожа, едноставно не е дозволен“, рече остро Анџелина, која посвои една од нејзините ќерки, Захара, од Етиопија.

“Како и многу други родители, јас сум фокусирана на тоа да останам смирена заради децата. Не сакам да чувствуваат загриженост за мене, згора на сите грижи што тие ги чувствуваат. Целата моја енергија е насочена кон нив”, рече Анџелина.

“Се чини дека светот се буди, дека луѓето го принудуваат општеството во подлабоко размислување. Треба да направиме чекор понатаму со сочувството и добрите намери, да ги преточиме во закони и правила кои ќе се борат со немилосрдноста и структурираниот расизам. Сите аспекти на општеството се под влијаниеод политиката до образовниот систем “, рече Анџелина.