Аркан ме држеше во скут, на сите им купував Air Мax! Исповед на најбогатото дете во 90-тите

6 мај, 2020
naslovna

Вака зборува во ексклузивна исповед за Аркан Александар Мандиќ, син на Миленко Мандиќ Манде, најдобриот пријател на Аркан, неженет кум и човек кој заедно со него почина пред дваесет години.

Во спомен на неговиот татко, Александар Мандиќ отвори профил на Инстаграм каде споделува досега невидени фотографии и приказни од неговиот живот. Тој кажува за својот татко дека бил подготвен да извади sвезди од небото, нарекувајќи го најбогато дете од 90-тите години и раскажува како се случило да влезе во продавницата и да купи патики „Air Max“ за целото одделение.
– Тоа беше спонтан настан, бевме во прошетка на Кнез Михајлова, екипата беше со мене, влеговме во продавница, ги зедов, можев да си дозволам и за останатите, зошто да не ги израдуваме другите колеги – вели Александар и додава дека по смртта на татко му, улицата си земала по свое.

Тој вели дека посебно место во приказната за неговиот татко е неговата врска со Жељко Ражнатовиќ Аркан, кој првенствено бил негов пријател и деловен партнер. Зошто посочува дека е чест што го познавал Аркан, што ги врзал неговиот татко и Ражнатовиќ, што се случило со него по неговото убиство, како неговото богатство исчезна преку ноќ …