12 јули, 2020

Батериите обично имаат околу 500 циклуси на полнење за време на своето траење. Секој пат кога ќе го наполните мобилниот телефон од 0 посто до 100 посто трошите 1 циклус.

Колку повеќе циклуси ќе потрошите толку батеријата е полоша, поради што се препорачува да менувате мобилен на секој две години.

Она што никако не смеете да го правите е да го оставате мобилниот да ви се полни цела ноќ. Наместо тоа наполнете го телефонот саат до два пред да си легнете. Се препорачува вашата батерија да е полна помеѓу 40 посто и 80 посто.

Помалите и повремени полнења можат подобро да делуваат на батеријата отколку константно да ја полните од 0 до 100 посто.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Батеријата на вашиот мобилен ќе трае подолго благодарениe на овој трик
Горе