Бритни Спирс признала на суд дека сакала уште едно дете, татко и нејзин и забранил да затрудне

7 мај, 2020
Naslovna

Бритни Спирс  признала кај истражителот дека сака да има друго дете, но дека нејзиниот татко, Џејми,забранувал да затрудни и да се породи.


Поп-принцезата изјави на суд дека сака дете со момчето Сем Ешгари, но дека нејзиниот татко беше експлицитно против тоа, пренесува US Weekly.

Бритни му кажала на истражителот дека посакала да има друго дете. Но, нејзиниот татко секогаш беше против – изјави извор близок на пејачката, која веќе има два сина – Шон и Џајден .

Да потсетиме дека Бритни со години живее како роб на нејзиниот татко, кој имал законско старателство над неа уште од 2008 година, кога пејачката имала несакана состојба во јавноста и завршила во болница.

Оттогаш, Бритни не може да одлучи за ништо во нејзиниот живот. Секоја година странките се појавуваат на суд да ги оправдаат причините зошто старателството треба да се продолжи или не. Повеќе од една деценија, Џејми не дозволува Бритни да живее самостојно.

Признанието на Бритни Спирс дека нејзиниот татко ја принудил да зема дрога, а потоа да ја стави во установа за ментално здравје против нејзината волја, не помогна и таа работеше за конечно да може да го води својот живот самостојно.

Џејми се шпекулира дека се обидува да ја задржи Бритни под контрола по секоја цена, со цел да добие увид во нејзината финансиска состојба и трошоците.

Со целото свое богатство управува нејзиниот татко, а лутите и тажни обожаватели го започнаа движењето #FreeBritney, инсистирајќи на тоа пејачката да остане сама да живее слободно.

Џејми Спирс беше назначен да ги надгледува недвижностите и здравствената заштита на неговата ќерка, додека адвокатот Ендру Волт беше задолжен за управување со средствата. Таткото на Бритни има контрола над различните аспекти од нејзиниот живот, од деловни преговори до забрани за посети.

Законот предвидува секоја финансиска одлука во име на Бритни да биде евидентирана на суд. Според извештајот за 2018 година, нејзините вкупни средства се 59 милиони американски долари. Од таа сума, 128.000 долари директно земал нејзиниот татко, додека законските трошоци за одржување на старателството биле 1,1 милиони долари.