Човек се жалел на чудни болки: Лекарите го пратиле на скенер, она што го виделе е медицинско чудо!

15 мај, 2020
Насловна

Поради силни болки во долниот дел на грбот, лекарите го испратиле 38-годишниот Бразилец на СТ-скенирање.

Скенирањето ја откри причината за болката – дискус  хернија, но и присуство на три бубрези.

Лекарите од болницата До Рим во Сао Паоло видоа лево бубрег со нормален изглед и две поврзани бубрези во пределот на карлицата, се вели во статијата објавена во престижниот медицински журнал „Englandу Англија журнал“.

Постоењето на три бубрези во организмот не е вообичаена аномалија, велат експертите и истакнуваат дека тоа најчесто се открива случајно затоа што ретко предизвикуваат проблеми. Се верува дека ова не е познато освен ако не се направи СТ скенирање од друга здравствена причина, како што беше случајот со 38-годишниот Бразилец.