Дали Мајкл Џексон навистина бил во кислородна комора за да не старее?!

9 јуни, 2020
сдфдфдф

Мајкл Џacksексон е едно од најпрепознатливите имиња во поп музиката. Овој пејач создаде некои од најпознатите песни кои сè уште се огромен хит до ден-денес. Џексон беше толку влијателен пејач што сè уште има многу обожаватели кои се обидуваат да ја рекреираат неговата музика и неговите импресивни танцувачки потези како што е познатиот „moonwalk“. Тешко е да се верува дека Џексон го напушти овој свет пред повеќе од една деценија. Една од причините зошто фановите биле толку шокирани од неговата смрт е фактот дека дури и на возраст од 50 години, тој изгледаше млад, живописен и полн со живот. Неодамна, фановите ја открија можната причина зад неговиот младешки изглед, а причината е малку невообичаена.

Во 1986 година, за кратко време откако претрпе изгореници додека снимаше реклама „Пепси“, се појавија фотографии од Џексон како лежи во хипербарична кислородна комора. На фотографијата, Џексон изгледаше како да спие во долга стаклена цевка, а фановите не беа сигурни што да мислат за тоа. Како што се испостави, Џексон е всушност тој што ги открил сликите и лежел во комората во болница од медицински причини. Сепак, тој рече дека ужива во ефектите на комората и на крајот сакал да купи една за себе. „Направив неколку долги дремки во хипербарична комора на кислород и кога се разбудив се чувствував како нова личност – никогаш не сум се чувствувал подобро“, рече Jексон. „Дефинитивно сакам една во мојот дом за да можам да спијам во текот на ноќта. Сакам веднаш. “