Дали сонувате дека паѓате или сте голи пред толпа луѓе? Еве што 5-те најчести соништа откриваат за вас

2 јуни, 2020
close-up-photography-of-woman-sleeping-914910-1536x1024


Правилното толкување на соништата може да открие и потоа да ги реши емоционалните, здравствените или финансиските проблеми, велат терапевтите.


Наеднаш се будите и во тој краток период помеѓу будењето и спиењето, грчевито се обидувате да откриете каде сте и конечно сфаќате дека тоа беше само сон. Се разбира, логично се поставува прашањето како да се толкува тоа што го сонувавте, а петте најчести соништа откриваат многу за секоја личност.

„Со правилно толкување на соништата, прво може да се откријат емоционални, здравствени или финансиски проблеми, а потоа да се решат“, вели терапевтот Кели Саливан Волден. Во будната состојба, човекот гледа проблеми низ призмата на рационалното искуство, а потсвеста ги забележува тешкотиите преку соништата без никакви ограничувања и дава интуитивни одговори. Соништата обично се во боја затоа што само 12 проценти од луѓето сонуваат црно-бели соништа.


Петте најчести соништа кои откриваат ментална состојба на личноста:

Паѓање

Заспивањето се појавува со чувство на вознемиреност, несигурност и беспомошност. Се јавува во раните фази на спиење и е придружена со грчеви во рацете и нозете.


Петте најчести соништа кои откриваат ментална состојба на една личност: Паѓа Заспивањето се појавува со чувство на вознемиреност, несигурност и беспомошност. Се јавува во раните фази на спиење и е придружена со грчеви во рацете и нозете.


Губење на забите

Губењето на забите е поврзано со чувство на губење на моќ, статус и влијание. Забите се симбол на силата, луѓето гризаат и џвакаат со нив, и тие се важен дел од изгледот.

Голи пред толпа луѓе

Луѓето кои во реалноста се чувствуваатнепријатно, изложени и ранливи, или имаат совесна вина што откриле премногу за себе, најчесто сонуваат да бидат голи пред голем број странци.


Некој ве брка

Луѓето кои ги прогонуваат некој или нешто во нивните соништа откриваат дека се обидуваат да избегнат проблеми дури и во реалноста. Но, пораката е дека треба да се соочите со демоните.

Летање

Соништата на летање покажуваат како едно лице успешно се справува со нови предизвици. Тие ја поттикнуваат креативноста и ја продлабочуваат духовноста. Луѓето кои сонуваат за нив ги опишуваат како инспиративни и моќни искуства.