Дали сте виделе јагоди со големина на дланка и банани со големина на подлактица?

5 мај, 2020
hrana

Производите кои се наоѓаат на полиците во маркетите изгледаат идентично и не варираат многу во однос на формата, бојата и големината. Сите оние кои се занимаваат со земјоделство знаат дека трговците намерно одбираат да ставаат такво овошје и зеленчук, затоа што купувачите сакаат униформираност.

Но што се случува кога купувачите нарачуваат производи директно од земјоделците? Некои од луѓето ширум светот заради иазолацијата започнале со такви нарачки и добиле нетипични приомероци.

Погледнете дел од нив