Дали знаете кои хороскопски знаци се подепресивни од останатите?

1 јуни, 2020
profimedia-0014199633

Проверете дали сте меѓу нив..     

Бик – Тие се склони кон депресија бидејќи не сакаат да бидат сами и секогаш бараат друштво. Често се чуствуваат осамено и тоа ги води кон негативни мисли и емоции. Депресијата најчесто ги погаѓа кога најмалку очекуваат.

Рак – Ракот е најверојатно најдепресивниот знак во Зодијакот. Интуитивен е и неговата депресија најчесто се јавува како последица од тоа што зема преголема одговорност врз себе, па потоа му е тешко да ги контролира емоциите.

Вага – Најголемите борци за мир се раѓаат во овој знак, па токму заради тоа, често ги забораваат сопствените желби и потреби. Кога Вагата нема да го оствари она што го наумила, лесно паѓа во депресија.

Риби – Тие сакаат да бидат среќни, да изградат убави спомени и да гледаат позитивно на иднината. Паѓаат во депресија оној момент кога ќе сфатат дека не можат да го контролираат животот. Проблемот се наоѓа во тоа што, нивниот поглед на нештата не е секогаш реален.