Денешниот датум има посебно значење: Што значи 01.06.2020 и какви промени ни носи?

1 јуни, 2020
shutterstock279890570-830x0

Ова е првиот понеделник кој се паѓа на првиот ден од месецот. И тоа во оваа година ќе се случи само еднаш!

Симболиката на понеделникот е многу необична, таа означува создавање, заштита, сила и добро здравје. Понеделник е денот со којшто владее Месечината.

Како прв ден во неделата, многу луѓе го сметаат за среќен, но постои и дел којшто имаат променливо расположение во текот на денот.

Овој ден е идеален за започнување на нов проект, нова работа или да се одлучите баш од денес да започнете со тренинг. Бог започнал да го создава светот во понеделник и како што се верува, во понеделник е добро да се започне некоја значајна работа, особено денес – 01.06.2020.

Овој ден ќе ве потсети колку е важно да работите на својата внатрешност и да запаметите дека таа не би постоела без она надворешното, односно, без воздухот, водата и другите луѓе коишто ве опкружуваат. Енергијата на Месечината ќе ви помогне да постигнете душевен мир и хармонија.

Исто така, нумерологијата вели дека сите бебиња коишто ќе се родат денес ќе бидат емотивни, интуитивни, креативни и мирољубиви.