Добивавме закани од Албанците кога Новак изјави еднаш дека Косово е Србија: Дијана Џоковиќ изјавила кога се плашела за животот на нејзиниот син

5 мај, 2020
Насловна

Дијана Џоковиќ, мајка на првакот Новак Џоковиќ, зборуваше како гостинка во ТВ сериите „Мајки на шампиони“ на ТВ Арена Спорт за патувањето на нејзиниот најстар син на врвот на светот, но и за тоа што следеше кога зачекори на големата сцена и стана еден од најдобрите протагонисти на белиот спорт во историјата.

– Тој имаше закани од Албанците затоа што рече дека Косово е Србија. Потоа во 2009 година бевме чувани од членовите на Скотланд Јард и јас се исплашив. Тој загуби од Сафин затоа што беше под притисок. Не разговаравме за тоа, но тоа се моментите кога навистина се плашите за вашето семејство. Исто така, децата од соседството, зависници од дрога, според приказната за една жена, сакале да ми ги киднапираат кучињата и да побараат откуп – рече Дијана