Доналд со “нарачка” до Меланија: Смеј се, а таа… (видео)

3 јуни, 2020
tramp

Светските медиуми објавија видео во кое се прикажува првата дама на САД, Меланија Трамп, како кисело се насменува на барањето на нејзиниот сопруг да се насмее за фотосесија за време на неодамнешната посета на црквата Свети Јован во Вашингтон.

Се чини дека неговото барање не било пријатно за неа затоа што таа направила речиси болна гримаса.

Меланија и Доналд Трамп застанале да се фотографираат за време на обиколката низ црквата. На видеото се гледа како Трамп ја прашува неговата сопруга дали ќе се насмее, а таа неволно му одговара.

Гримасата на Меланија е првиот јавен сигнал за незадоволство на првата дама после неколку години.

Трамп ја посети црквата во вторникот додека во САД протестите продолжуваат за убиството на афроамериканецот Џорџ Флојд, а таа посета беше осудена од црковните достоинственици.