Дрвена куќа што се монтира во рок од 24 часа: Викендица за вистинско уживање и одмор! (видео)

4 мај, 2020
drvena kukja

Градежните иновации ги воодушевуват луѓето низ целиот свет. Оваа куќа е направена од дрво и се склопува во рок од 24 часа.

Дали некогаш сте слушнале за куќи што се купуваат во продавници и се склопуваат во рок од 24 часа?

Градежните иновации ширум светот секојдневно не воодушевуваат и не тераат да размислиме дали е воопшто можно да се видат овие градби.

Руското архитектонско студио BIO Architects дизајнираше модуларен систем на куќички наречен DublDom, кој е целосно функционален за вселување веднаш по склопувањето.

Овој вид куќа доаѓа со сите потребни приклучоци и инсталации, домашни уреди, мебел и изолација и е изградена целосно од дрво. 

Сепак, тоа не им е мана, целосно се изолирани што можат да се справат и со ладните руски зими, а нивниот дизајн и леснотијата на склопување овозможуваат да се вселите во рок од 24 часа.