Две дипломи и шест јазици-Најобразованата актерка во Холивуд!

29 мај, 2020
natali

Натали Портман, вистинското име Натали Хершлаг, е родена на 9 јуни 1981 година во Ерусалим. Натали посетувала еврејско училиште и во еден момент ја жртвувала својата филмска кариера заради образованието. Според странските медиуми, Натали е една од ретките образовани дами во Холивуд. Дипломирала психологија на Харвард, а потоа дипломирала на Јеврејскиот универзитет. Покрај своето високо образование, Натали добро го  владее хебрејскиот и англискиот јазик и ги разбира францускиот, германскиот, јапонскиот и шпанскиот јазик. Таа, исто така, присуствувала на часови и во Ерусалим.