Џоковиќ: Сум видел луѓе што водата загадена со молитва ја претвораат во исцелителна вода!

11 мај, 2020
Naslovna


Најдобриот тенисер на светот е под оган од светските медиуми, а ова е изјава за која многумина истакнуваат дека е контроверзна.

Бидејќи Новак Џоковиќ беше ставен во карантин поради прекин на тениската сезона и пандемијата на вирусот корона, најдобриот тенисер на светот имал интересни разговори безброј пати на својот Инстаграм профил.

Сепак, по воведните разговори со Енди Мареј и Стен Вавринка, кои беа доста интересни од гледна точка на тенисот, некои подоцнежни разговори му донесоа на Џoковиќ многу критики во светските медиуми. Се уште се зборува за една изјава.

За време на последните неколку разговори, Џоковиќ се осврна на бројни теми, вклучувајќи го и прашањето за вакцината против вирусот корона, што му донесе нов ироничен прекар во британските медиуми. За тоа прашање се обрати и Рафаел Надал.

Сепак, разговорот со иранскиот нутриционист Шервин Џафарија сега е актуелен. Поради тој разговор, Британците повторно го нападнаа светскиот рекет број еден, а Џоковиќ зборуваше за теми што локалните медиуми ги опишаа како „промовирање на псевдонаука и рекламирање на ирански производи“.

„Внатрешната врска е навистина да бидете присутни и свесни во моментот кога пиете вода“, започна Џоковиќ, изјава која многумина ја толкуваа како контроверзна.

„Сум видел луѓе и познавам луѓе кои преку енергетска трансформација, моќта на молитвата и моќта на благодарност, успеаја да ја претворат дури и најтоксичната храна и најзагадената вода во лековита вода. Водата реагира и научниците докажаа дека молекулите на водата реагираат на нашите емоции, “, беа зборовите на Џоковиќ.

Тој се осврна на некои други работи што ги практикува.

“Јас навистина верувам дека треба да седнеме на масата секој ден без камери, без телефони. Или уште полошо, да седнеме нервозно и да разговараме на масата со нашите најблиски за време на оброк”, рече Новак Џоковиќ во разговор со Иран, за кого некои странски медиуми тврдат дека се занимаваат со одгледување „сомнителна веганска и не-ГМО храна што не е одобрена од никаков увид во Соединетите држави“.