Еден детал од оваа фотографија беше последната капка која ја прелеа чашата и повод Хари и Меган да го напуштат семејството

28 октомври, 2020
Screenshot_1

Принцот Хари и Меган Маркл наводно донеле одлука да го напуштат кралското семејство по Божиќниот говор на кралицата Елизабета од кој едноставно биле изоставени.

Минатогодишниот Божиќен говор на кралицата Елизабета пред малите екрани го следеа дури 6,4 милиони луѓе. Кралицата беше облечена во син фустан, носеше брош со дијаманти, а на масата во нејзината палата зборуваше за чудната година.

Нејзиниот говор беше пофален, публиката не пропушти ништо, ниту еден детал, вклучувајќи го и фактот дека на масата имала фотографии од членовите на нејзиното семејство, освен една. И тоа оние на нејзиниот внук принцот Хари и неговата сопруга Меган Маркл и правнукот Арчи. Освен тоа, таа не ги спомна во ниту еден збор и ништо од тоа не беше случај претходните години.

Сега еден од авторите на текстовите за кралското семејство зборуваше за сè, тврдејќи дека „неуспехот“ на кралицата предизвика одредени сомнежи кај остатокот од семејството.

„Сликите на војводата и војвотката кои порано беа на масата веќе ги немаше, ниту се зборуваше за нив. Таа спомена дека го поздравила своето осмо правнуче, но не го изговорило неговото име. “, објасни тој.

Контроверзниот говор беше предмет на многу дебати од страна на кралските експерти. Омид Скоби и Каролин Дјуранд се согласуваат дека токму говорот на кралицата беше една од последните работи што ги убедија Хари и Меган дека треба да го најдат својот пат.

“Хари сметаше дека тој и Меган се оставени настрана и не се вклучени во идните планови на семејството. Извори од палатата откриваат дека фотографиите на масата биле избрани за да покажат успешни членови на семејството. Тоа многу влијаело на нив”, тврдат Скоби и Дуранд.