Единствено погрешно е да не кажам ништо, бидејќи животот на Џорџ Флојд беше навистина вреден

5 јуни, 2020
93931086-196C-4CA1-A203-A046B1EDA57B

Војвотката од Сасекс зборуваше за смртта на Џорџ Флојд во говорот пред матурантите во нејзиното поранешно средно училиште „Immaculate Heart“ во Лос Анџелес. Во своето петминутно обраќање, кое го даде во средата вечерта, Меган ги опиша неодамнешните настани во САД како „апсолутно катастрофални“. „Не бев сигурна што можам да кажам“, рече 38-годишната Меган пред да започне да ги спомнува Флојд и другите жртви на полициската бруталност.

„Сакав да ја кажам вистинската работа. „Сфатив дека единствено нешто што не е во ред е да не кажам ништо, затоа што животот на Џорџ Флојд беше важен, животот на Бреона Тејлор беше важен, животот на Филиндо Кастилја беше важен, животот на Тамир Рајс беше важен“, објави Индипендент. Војвотката се осврна и на животите на „толку многу други луѓе“ чии имиња не ги знаеме. Меган се заблагодари на наставничката во училиштето што и даде храброст да го каже она во што верува. „Една од моите учители, г-ѓа Полија, ми рече:„ Никогаш не заборавајте да ги ставате потребите на другите луѓе над вашите стравови “. Таа го заврши своето обраќање со нота на оптимизам. „Видовме дека луѓето покажуваат солидарност, гледаме дека заедниците се собираат и растат“, рече таа. „Вие ќе бидете дел од ова движење“.