Едноставен трик: како да го исчистите блендерот?

27 мај, 2020
блендер

Со овој совет ефикасно ќе ги исчистите сите нечистотии од вашиот блендер.

Дамките кои остануваат на блендерот и по миењето, можат да бидат последица на тврдата вода.

Решението со кое вашиот апарат ќе сјае се крие во лимонот.

Наполнете го блендерот до половина со топла вода, ставете капка средство за миење садови и еден исечен лимон. Вклучете го блендерот и матете околу една минута.

Наместо лимон можете да користите оцет.