Елон Маск со порака за девојката по нејзиното породување!

7 мај, 2020
елон 2

Елон Маск и кажал на неговата девојка Гримс дека таа е “моќна”, откако пејачката се опорави по породувањето со првото дете кое го крстија X Æ A-12.

Канадската пејачка го објаснила значењето на необичното име на синот кое ги означува референците на “омилениот авион” на двојката, како и на единаесеттата буква АИ во вештачката интелигенција и мандаринскиот збор за “љубов”.

Објаснувањето дошло по тврдењата дека името на нивниот син нема да биде валидно во државата Калифорнија, бидејќи според законите во Калифорнија не се дозволени броеви или симболи во имиња.