Еве што изјави адвокатот на Бритни Спирс: Ја спореди со личност во кома..

9 октомври, 2020
3d6a138b-7b36-4162-a7f9-0f219573d425

Бритни Спирс во моментов се бори со помош на адвокат да се ослободи од контролата што ја има нејзиниот татко Џејми врз нејзиниот живот. Нејзиниот татко го презеде старателството над неа по нервниот слом кој го доживеа пред светската јавност пред 12 години. Она што никој не го очекуваше беа изјавите на нејзиниот адвокат Сем Ингам кој ја спореди нејзината ментална состојба со пациентката во кома.

Според ТМЗ, Ингам пред судот изјавил дека нема ментална способност да потпише правен документ. Тој ја спореди со пациентка во кома, тврдејќи дека не е во можност да разбере што потпишува. Тој додаде дека пациентите кои се во кома често имаат адвокати кои зборуваат во нивно име и смета дека Бритни треба да ја има истата опција. Пејачката во моментов е под грижа на нејзиниот татко кој ги контролира сите аспекти од нејзиниот живот, од финансиските до љубовните.

Britney Spears Offers Help to Fans Affected by Coronavirus


Медиумите наидоа на документи во кои нејзиниот адвокат бара недвижнините и парите на управителот привремено да ги чува нејзиниот менаџер Џоди Монтгомери, а партиите силно се спротивставуваат на таткото Спирс да продолжи да го контролира богатството на неговата ќерка.

Фановите на Бритни Спирс го започнаа движењето #FreeBritney на социјалните мрежи, заговарајќи ја пејачката конечно да започне да управува со сопствениот живот. Пејачката се обиде да негира дека нејзиниот татко ја чувал во каква било казна затвор. “Овие теоретичари на заговор немаат идеја. Судот во Калифорнија ќе одлучи што е најдобро за мојата ќерка. Морам да се пријавувам на суд за секој долар што ќе го потрошам. Како би можел да украдам нешто? Луѓето ни се закануваат со смрт.