12 јули, 2020


Фејсбук овозможи да избришете повеќе мислења одеднаш и да ги „изолирате“ до 30 дена, за да можете да се премислите…


Социјалната мрежа Фејсбук конечно овозможи колективно бришење на постарите објави на корисниците, наместо да ги брише една по една. Сега е можно да се помине низ постовите, да се обележат заедно, да се бришат одеднаш и Фејсбук не заборави да спомне дека ова е една од најбараните опции, како и дека сака да ги запознае корисниците со оваа новина. Едноставно не откри зошто траеше сево ова повеќе од една деценија и половина ?! Според мрежата на Фејсбук, ова ќе им овозможи на корисниците побрзо да се подготват за интервју за работа и да ги избришат своите објавувања, без да им одземе премногу време. Исто така, оваа опција ќе биде корисна за поранешните парови да ги избришат вообичаените моменти, со цел да учествуваат во популарната социјална мрежа.


Бришењето стари натписи одеднаш е во опцијата „Управување со активност“ и може да се користи само во рамките на апликацијата „Фејсбук лајт“ или во мобилната верзија на мрежата „Фејсбук“. До опцијата се пристапува преку „Прилагодувања и приватност“, па дури и преку менито „Дневник на активност“. Фејсбук исто така воведува канти за отпадоци, кои ќе ги одржуваат избришаните постови до 30 дена, за корисниците да имаат можност да ги вратат, доколку се испостави дека им се потребни.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Фејсбук воведува многу корисна нова опција!
Горе