Ги издаде говорот на телото. Во каков однос се всушност Меланија и Иванка Трамп

12 јуни, 2020
јхбјхбјх

Честопати заедно ги гледаме сопругата и ќерката на американскиот претседател Доналд Трамп, поради што многумина се прашуваа дали првата дама и првата ќерка на Америка се согласуваат или дали насмевките што ги гледаме се лажни.

Кога се омажи за Доналд Трамп, Меланија (50) стана маќеа на неговите четири деца. Меѓу нив е Иванка (38), за кого американскиот претседател никогаш не криел дека таа е негова фаворитка и која дури била назначена на позицијата советник во Белата куќа. Затоа ќерката на Доналд често патува со „првата двојка“ и ја гледаме на настаните на кои присуствуваат, поради што многумина се прашуваат како е врската на Иванка со нејзината маќеа Меланија.

Брус Дурам, експерт за говор на тело објаснува: – Јас гледам типично однесување за односот родител-дете – вели тој и забележува дека Иванка често разменува погледи со Меланија. – Таа ја користи како „удобно ќебе“ секогаш кога се чувствува надвор од нејзината зона за удобност. Иако Меланија е само 11 години постара од нејзината ќерка, Дурам верува дека успеала да биде во добра улога на мајка и додава дека изгледа многу сигурно во улогата на првата дама. – Таа може да одржува контакт со очите, има многу малку показатели дека има потреба да се „смири“. Таа гледа напред, нејзините екстремитети се опуштени, рацете ретко се свиткани и не ги става пред градите затоа што не се чувствува загрозена, не мора да прави „штит“ пред неа – смета овој експерт за јазик. – Иванка покажува знаци на несигурност и бара лидерство и потврда – додаде тој.