Гледате жена или череп? Оваа фотографија ќе открие интересни работи за вас

4 мај, 2020
жена 2

Ова е слика „’Сè е суета’ ‘на уметникот Чарлс Алан Гилберт, а луѓето вообичаено гледаат една од двете работи – жена која се гледа во огледало или голем череп. Во зависност од она што го гледаат прво, овие работи откриваат одредени интересни факти за нивните личности.

Ако прво ја видовте жената, повеќе ги забележувате деталите. Имате големи цели во животот и ги постигнувате со конкретни планови и идеи. Сакате да имате сè испланирано и да не оставате ништо на случајноста. Секогаш се обидувате да напредувате и да се развивате и никогаш не сте задоволни од тоа што го имате, што понекогаш ве става во лоши ситуации. Ако прво го видовте черепот, повеќе ја гледате пошироката слика. Вие не обрнувате внимание на деталите, но имате долгорочни цели. Понекогаш ви е тешко да се концентрирате на исполнување на тие цели бидејќи брзо го менувате фокусот и постојано сте заинтересирани за нови работи. Вие не сакате да бидете долго време во исто место, но сакате да се движите и да го искористите максимумот од животот. Исто така, може да значи дека черепот ве потсетува дека не постои разлика помеѓу луѓето и дека сите завршуваат на крајот исто.