Хаос по интернетот – на познатите дами им е украден идентитетот

18 мај, 2020
Shooting of Zvezda Granda held in Grand TV.Snimanje emisije Zvezde granda u tv studiju Grand televizije.

Јелена Карлеуша важи за личност која ги диктира трендовите, а како доказа за тоа се големиот број на следбеници на социјалните мрежи кои се од овие простори но и од подалеку. Често пати нејзиниот провокативен стил е копиран но и користен од некои копмании као што е и во овој случај.

На познатиот сајт „AliExpress“ некоја копманија се одлучила да искористи слика од Јелена за да го промовира својот продукт.

Не сме сигурни како на ова реагира Јелена знаејќи дека има остар јазик, но веруваме дека нејзините изјави сигурно ќе стигнат до компанијата.

Истот и се случило и на дизајнерката Верица Раткочевиќ, која за овој немил настан напишала:

„Обавестување до моите клиенти. Ова е сајт кој е регистриран во Чешка, а во Босна јго злоупотребуваат мојот бренд. Од Instagram се симнати сите слики од моите ревии, мои лични фотографии а при тоа се поставени фотографии од модели кои немаат врска со мојата работа.Сите мои уникати модели од ревиите коие се продадени се наоѓаат на сајтот и сега се нудат за бесмислени цени. Мјот двокат за ериторијата на Босна раноти на откривањето на идентитетот на оваа личност и че одговара за сајбер криминал. Ве молам да не наседнувате на оваа измама“ – објавила Верица на Facebook.

Во непријатна ситуација се нашла и младата музичка ѕвезда Анастасија Ражњатовиќ. Додека ја снимала песната „Хероина“ дознала дека во етерот се појави дел од песна. Бидејќи таа не сакала публиката да ја слушне нецелосната и необработена верзија на оваа песна за рекордно време преку видео обраќање да информира:

„Под нејасни околности недовршената верзија од песната „Хероина“, која требаше да се најде на мојот прв албум, се појави во етерот. Не сакам песната да се слуша по социјалните мрежи бидејќи не е завршена во целост и поради тоа решив да ја објавам истата преку видео со стиховите. Ми беше многу тешко кога видов дека некој си игра со мојата работа и труд, особено затоа што на овој проект работем од октомври минатата година“ – изјави Анастасија.