Илон Маск се обиде да го изговори името на своето дете и само дополнително го инспирираше Интернетот

8 мај, 2020
Naslovna

Илон Маск и неговата партнерка Гримс неодамна добија бебе, син што решија да го именуваат X Æ A-12. Во посета на подкаст на Џо Роган, домаќинот го праша како се изговара името. Маск го започна одговорот објаснувајќи дека неговиот партнер е одговорен за името, а потоа тој објасни што значи секој поединечен симбол на името, така што на крајот навистина не знаевме како да го изговориме.


Музичарката Гримс го сподели и значењето на името на нејзиниот Твитер, така што научивме дека „Х значи непозната варијабла“, е елфското пишување на АИ, кое симболизира љубов и вештачка интелигенција, А-12 е минато верзија на авионите СР-17, нивниот омилен авион, кој нема оружје или одбрана, но е многу брз,одличен во борба, но без насилство “. А-12 е исто така дел од авионите со кодно име Архангел, а Гримс вели дека така се вика нејзината омилена песна.

Во продолжение, видете ги сликите во галеријата од различни твитер корисници.