Индонезискиот воден пазар е нешто што никогаш не сте виделе

19 мај, 2020
219001_ploveca-pijaca-1-profi_ff

Голем број на чамци, некаде преку 500, набиени едни до други, преполни со овошја и зеленчуци на кои жените од индонезиското село Лок Баитан ги продаваат своите производи е она што го прави овој пазар еден од поголемите на светот и сигурно еден од највпечатливите.

Жените се облечени во живи бои, плава, розева, оранж и само ја надополнуваат палетата на бои овошја, банани, лајм, ананас, дињи и лубеници, манго, авокадо, кокоси, гуава, како и други егзотични овошја.

Освен овој пазар други пловечки пазари има и Бангкок.