„Inmate #1:“ – документарен филм за легендарниот Дани Треј

8 мај, 2020
Naslovna

Ако има нешто што сакаме да го гледаме, тоа е овој документарен филм. Океј, и некои нови Avengers, но тоа е затоа што сме тинејџери без вкус во нашите души. Но, „Затвореникот број 1“ е нешто што треба да го добиеме.

Inmate #1: Подемот на Дани Трејо следи лик чие лице го знаевте уште од мали, но го познавате и неговото име уште од Интернет. Дани Трејо помина многу – зависноста од хероин (и којзнае што друго), разни епизоди во затвор, а подоцна и стереотипски избор за улогите на „холо“ и „затвореник“.

Благодарение на Роберт Родригез тој стана познат затоа што во неговите филмови редовно ги водеше мустаќите од лошо магаре, и сето тоа кулминираше со Мачета во кој Трејо конечно ја доби главната улога.


Добар актер е, сега целиот свет го сака , а остатокот од приказната ќе го дознаеме на 22 јуни кога филмот ќе биде официјално достапен за преземање.

Филмот веќе има направено дел од турнејата низ филмски фестивали и освои награда од публиката во неколку категории на Меѓународниот филмски фестивал во Калгари.

Погледнете го треилерот за овој филм