10 виртуелни возења со воз кои можете да ги правите низ целиот свет – од вашиот кауч!

23 април, 2020
virtuelen voz

Еве една една идеја: ајде да испланираме виртуелено бегство, што велите? Ќе посетиме виртуелно некој музеј, ќе провериме виртуелна зоолошка градина или аквариум, па дури и ќе возиме ролеркостер во првиот ред. Но, како ќе стигнеме таму? О, со виртуелен воз, се разбира! Составивме еден куп виртуелни возења од целиот свет што можете да ги почнете токму сега од удобноста на вашиот дом. Без разлика дали барате некое зеленило во Јапонија, убавината на швајцарските Алпи или сигурен превоз во САД, има многу погледи на предната кабина што можете да ги направите со овие видеа на YouTube. Така да … каде да одиме прво?

Bernina Pass од Швајцарија во Италија

Royal Gorge Route Railroad

The Jacobite во Шкотска

Kootenay Valley Railway

London Waterloo до Southampton Central

The Neretva River Canyon

Grand Tour во Холандија

Австралијанската Puffing Billy Railway

MARC Camden Line од Вашингтон до Балтимор

Japan Train од Anamizu до Wakura Onsen