Додека го чистеле домот за време на карантин, нашле интересни работи и ги споделиле

15 април, 2020
pari

Многумина го одложуваат големото чистење во домот, но овие примери покажуваат дека трудот понекогаш се исплати. На овие луѓе им било здодевно во карантин па решиле да исчистат се.

И нашле интересни работи…

“Чистењето за време на карантин се исплатеше. Најдовме еден куп стари монети и изгубен iPod!”

“Моите родители ја чистеа куќата за време на карантин. Го најдовме ова писмо кое му го напишав на татко ми кога имав 8 години. Баш сум бил ѓавол”

Низ куќата нашле весник во кој пишувало дека Елизабета II станала кралица.

“Си го најдов мојот прв градник. Овој долу”!

“Сопругата во подрумот најде нешто што е многу драгоцено денес. Ги дониравме маските во локалната болница.”

“За време на карантинот го чистев таванот. Ги најдов старите мобилни телефони.”

“Во собата на дедо ми најдов карта на Африка од 1941 година, тогаш државите изгледале поинаку.”

“Најдов каде роботот правосмукалка ми ја сокрил папучата.”

Нашла членска карта за нешто што веројатно никој веќе не користи-видеотека!

Додека чистела со сестра и, нашле писма кои нивните родители си ги разменувале додека немало мобилни телефони

Додека ја чистеле куќата, сфатиле дека имаат премногу средства за дезинфекција на раце.

Дали некогаш сте виделе конзерва полна со брокули? Оваа е произведена во 1999 година.

Ги нашла старите фотоапарати

“Денес во текот на чистењето најдов обетки со заби.”

“Пред 3 месеци изгубив пари во вредност од 10 илјади ранди (африканска валута). Денес чистевме и еве што најдов!”