Досието Х не е холивудска измислица!

15 јуни, 2020
x-files-1

Во поранешниот Советски сојуз, еден од тајните проекти на Министерството за одбрана работеше на создавање „супермен“ со паранормални способности. Група научници кои работеа во рамките на овој проект успеаја да стапат во контакт со вонземска цивилизација. Лидерот на овој проект, генерал-мајор Алексеј Савин, на прес-конференцијата што се одржа во Москва, претстави некои детали во врска со овој случај.

Според „Правда“, Савин им кажал на новинарите дека програмата била започната кон крајот на осумдесеттите со цел прво да се открие што точно се случува во човечкиот мозок кога се појавуваат таканаречени „парапсихолошки“ феномени, а потоа да ги користат за создавање „ супермен „кој ќе поседува и применува „натприродни“ моќи. Научниот тим го водеше Наталија Бехтерева, член на Академијата на науките на СССР.

Контакт – остварен!

Повеќе од 200 високо обучени експерти од целиот Советски Сојуз беа вклучени во овој проект. „За време на нашето истражување, дознавме дека човечкото суштество е всушност енергетски-информативен систем кој прима информации од надворешното опкружување“, рече Савин. „Ова е причината поради која човекот може да манифестира паранормални способности. За да се открие овој надворешен извор на информации, формирани се три групи. Една група се состоеше од научници, друга од војници, а третата беше составена исклучиво од жени, а таа група оствари најголем напредок во истражувањето“.

Како што објаснил Савин, тие сакале да воспостават контакт со претставниците на некоја туѓа цивилизација и тие успеале во тоа. Во таа пригода беше развиена посебна техника која овозможува „прилагодување“ на човечкиот мозок и воспоставување контакт со вонземјани. „Сè што беше потребно беше да се прилагоди енергетската рамка на мозокот до одредена фреквенција, исто како и со радио приемникот“, објасни Савин. Не се користеше ниту хипноза, ниту лекови, ниту слични средства. Исто така, беше дизајниран специјален систем за тестирање за да ги оддели добиените извештаи од можни халуцинации или слични патолошки психолошки состојби на учесниците во експериментот.

Резултатите беа навистина импресивни: шест члена на групата добија можност за физички контакт со припадниците на вонземската цивилизација, а двајца дури имаа можност да го посетат нивниот вселенски брод!

Според Савин, вонземјаните давале информации за себе многу постепено. Тие главно зборувале за нивниот систем на управување и образовниот систем и не сакале да кажат ништо за нешто што може да биде поврзано со некое воено прашање. Единствено што тие се согласиле е да дадат шеми и дијаграми на опрема и апарати за дијагностицирање и третман на разни болести.

Според Алексеј Савин, човечките суштества им се како мали деца. „Нашата цивилизација е премногу млада и премногу неразвиена за тие да бидат заинтересирани да влезат во дијалог со нас. Сепак, бидејќи сме дел од универзумот, би можеле да се повредиме себеси и другите цивилизации со некои наши невнимателни постапки, и затоа тие нè гледаат “.

Оваа програма за комуникација со вонземска интелигенција траеше неколку години, сè до 1993 година, кога беше прекината од политички причини (?). Савин успеа да зачува само мал дел од документите, додека повеќето од нив, вклучувајќи и фотографии, се во архивите на Министерството за одбрана.

„Пред четири години се обидовме да го повториме експериментот и успеавме“, рече Савин. Според него, слични проекти сè уште постојат и денес, а многу луѓе со посебни способности работат во рамките на одбранбената индустрија.

На прашањето на новинарите на „Правда“ зошто е решено да се објави сето ова во медиумите, поранешниот генерал рече: „Зошто да се скрие од луѓето? Наместо тоа, тие треба да се подготват за нови предизвици“. Според него, двата најголеми глобални предизвици што претстојат се климатските промени и можниот недостиг на вода за пиење и тоа е она што треба да се реши.

Сите се вклучени во заговор!

Пол Хелиер, поранешен канадски министер за одбрана и политичар, кој помина 23 години во канадскиот парламент, на панел-дискусијата за постоењето на НЛО и вонземјански облици на живот, што се одржа во Вашингтон на 13 мај оваа година, ги изненади сите со шокантното тврдење дека нашата планета веќе има барем илјада посети од „туристи“ кои доаѓаат од галаксиитдека владите и армиите на повеќе држави соработуваат со нив. „Оние кои велат дека вонземјаните се присутни долго на Земјата, се во право, и барем две суштества од друга планета моментално работат за американската влада“, рече Хелиер, меѓу другото.

Длабоко убеден дека прашањето за признавање на постоењето вонземјански животни форми е најважното прашање денес и верувајќи дека луѓето имаат право да ја знаат вистината, поранешниот канадски министер за одбрана истакна дека прикривањето на вистината за вонземјаните и нивното присуство на Земјата е дел од заговорот на светски лидери и наведе:

„Во заговорот беа вклучени Советот за надворешни односи, групата Билдерберг, Трилатералната комисија, семејството Рокфелер, картелите за нафта и банкарство, разни разузнавачки служби и избрани членови на воените хунти. Тие го контролираат светот и се обидуваат да формираат светска влада “.

Оваа трибина во Вашингтон ја организираа шестмина поранешни американски конгресмени со цел, како што рекоа тие самите, да го направат она што американскиот Конгрес не го сторил во претходните 45 години.

Читајќи ги овие и слични извештаи, кои се во пораст во последно време, многу поддржувачи на таканаречената „теорија на заговор“ се прашуваа што се случува. Оние кои се оптимисти веруваат дека изјавите како што се оваа на Пол Хелиер (кој, без сомнение, е највисокиот официјален претставник на светот кој го дава своето мислење во владата на една од најбогатите земји во светот и член на Г8, Канада) за постоење вонземски животни форми, сметаат дека станува збор за постепено подготвување на јавноста за „службено“ воспоставување контакт со некои од нив. Други, повеќе склони да гледаат сè од гледна точка на „полупразна“ чаша, со нетрпение чекаат натамошни случувања, не верувајќи премногу во реченици како „луѓето имаат право да ја знаат вистината“, кога доаѓаат од поранешни или сегашни државни функционери.