Фотографија која предизвика жестока дебата

22 април, 2020
slika

На социјалните медиуми се појави фотографија од прибор за јадење со натпис: „Жал ми е, но ако вашиот прибор за јадење не е нареден по овој редослед нож, вилушка, лажица – тогаш треба да си одите“. Под фотографијата се разви голема дискусија, веројатно дополнително загреана од тоа што луѓето поминуваат многу време во домаќинствата и не го почитуваат нивниот начин на редење прибор за јадење.

Покрај распоредот од сликата, голема поддршка доби коментарот кој што сугерираше дека е соодветно приборот да се нареди исто како што се ставаат и на масата, т.е. во низа вилушка, нож и лажица. Но, на овој распоред се пожалија леваците.

 Сепак, најголемо одобрување од публиката сепак доби точниот коментар во кој се вели дека приборот треба да биде нареден во низа лажици, вилушки и нож. Дали и вие го делите точното мислење или целосно грешите, не заборавајте да го споделите тоа со нас, но и со вашите пријатели и семејство.