Гледајќи го овој пингвин како го истражува празниот аквариум е акт на самостојност

23 април, 2020
Naslovna

Додека Shedd Aquarium во Чикаго е сеуште затворен за посетители, еден од “резидентите” – пингвинот, го користи слободното време да ги запознае неговите соседи. Вработените во аквариумот внимателно документирале како пингвинот Велингтон излегувал од своето ќивеалиште за да запознае нови пријатели. Велингтон успеал да го привлече вниманието на сите оние кои по цел ден скролаат по социјалните мрежи.  Погледнете ги неколкуте видеа од Велингтон и неговите пријатели.