Го очекува трагична СМРТ? „Во овој бизнис, не им е грижа дали сте со кралска крв“

25 јуни, 2020
princ

Животот на принцот е во опасност

Откако ја шокираше јавноста кон крајот на минатата година поради неговата поврзаност со сексуалната афера предводена од починатиот Џефри Епштајн, американски финансиер, кој откако беше осуден како сексуален предатор, почина во средината на август минатата година во својата затворска ќелија под чудни околности, британскиот принц Ендру се најде во центарот на вниманието на медиумите. Имено, според “National Enquirer”, животот на 60-годишниот принц е во опасност затоа што постојат сомневања дека Епштајн бил убиен и дека истата судбина би можела да го дочека и војводата од Јорк.

Princ Andrew

Имено, според споменатите медиуми, починатиот Епштајн им се пожалил на своите колеги во затворот пред кобниот ден дека неговите непријатели успеале да влезат во затворот и дека дошле да го убијат. По неговата сомнителна смрт, многумина ја сфатија изјавата сериозно, а еден од нив е Спенсер Кувин, адвокат кој застапува жртви на сексуална злоупотреба.

princ andrew

 ‘Ако верувате дека Епштајн бил убиен,  јас да сум принц Ендру, дефинитивно би се грижел за мојот живот. Ако има луѓе од тој круг кои се ослободиле од Џефри, сигурно ќе сакаат да се ослободат и од принцот Ендру “, рече споменатиот адвокат за споменатите медиуми. Исто така, поранешниот финансиер Стивен Хофенберг објасни како принцот, доколку сведочел против Епштајн, ќе им нанесел голема штета на неговите деловни партнери, што не би било допусливо за нив.

Princ Andrew

 ‘Џефри Епштајн беше голем играч во меѓународната трговија со деца со секс. Во овој бизнис не постои дипломатско обезбедување , не им е грижа дали имате кралска крв. Принцот Ендру не продавал девојчиња, но тој бил еден од најблиските пријатели на Епштајн “, објасни Хофенберг, посочувајќи дека 60-годишниот син на кралицата Елизабета Втора, навистина треба да биде загрижен.