Илустратор им посвети цртежи на хероите од пандемијата, ќе бидете воодушевени од неговиот труд!

7 април, 2020
ilustrator

Секој бара начин да им се заблагодари на хероите, и тој си најде свој начин.

Иранскиот илустратор Алиреза Пакдел своите цртежи за време на пандемијата ги посвети на хероите кои секојдневно спасуваат животи. Неговите илустрации прикажуваат како здравствените работници секојдневно се соочуваат со предизвици и работи кои ја отежнуваат и олеснуваат работата.

Некои од илустрациите што тој ги објави на социјалните мрежи ви ги пренесуваме во галеријата, можеби ќе ве инспирираат за дополнителна благодарност.