Изборот на кафе ви го открива карактерот: Еспресото го пијат лидерите, а ако сте љубител на капучиното, тоа не ви гарантира на добро!

15 октомври, 2020
кафе

Какво кафе ви се допаѓа најмногу?
Бруно Бушет од Сиднеј работел во Мекдоналдс три години, и штом на екранот добил нарачка за кафе, тој тврди дека точно би знаел за каква личност станува збор. Тој го сподели своето искуство стекнато врз основа на долгогодишната пракса и вака изгледа неговиот карактер поделба меѓу луѓето избирајќи кафе што најчесто го нарачуваат.

Продолжено еспресо
Овој вид кафе е избран од пристојни луѓе, со софистициран вкус и чист ум. Луѓето кои пијат продолжено еспресо се раѓаат водачи.

Кафе со ладно млеко
Луѓето кои нарачуваат ваков вид кафе се интелигентни и чувствителни.

Кафе со топло млеко
Најчесто го пијат незрели луѓе кои не знаат точно што сакаат од животот.

Капучино
Луѓето кои пијат капучино се неуредни и несреќни.

Лате
Овој вид кафе го пијат луѓе кои со нетрпение го очекуваат животот, но не се подготвени да преземат големи ризици за да ги реализираат своите желби.

Афогато
Ако афогато е ваш избор, вие сте добродетел и искрено уживате во животот.

Кратко еспресо
Луѓето кои сакаат еспресо се успешни и енергични.


Мока
Ако пиете ваков вид кафе најчесто, вие сте пријателски расположени, но често и наивни.

Ирско кафе
Фановите на овој вид кафе се вистински легенди и борци.

Проширено макијато
Тој е сакан од осамени и неамбициозни луѓе кои се задоволни со трошки.

Кратко макијато
Арогантни сте и истовремено несигурни, тврди бариста.

Ограничено
Копнеете да бидете поразлични од другите, а всушност цело време тајно копирате луѓе на кои им се восхитувате и ги мразите истовремено затоа што тие успеале да го постигнат она што го сакате во животот.

Иако бариста немаше можност да подготви домашно, сварено или, како што велат во нашата област, турско кафе за гостите во ресторанот, според некои истражувања, ова кафе го пијат луѓе кои се склони на промени во расположението, сакаат да се дружат и не сакаат да влегуваат дискусии.

А, кое е вашето омилено кафе? Споделете со нас преку коментарите!