31 мај, 2020

Во последниве неколку месеци, никој не зборува за ништо друго освен Коронавирусот. Последниве месец дена, никој не чита ништо друго освен вести за Корона.

Последниве месец дена нашиот живот е Корона. Дали ја има или не.

Во целата приказна зa Корона се појавија различни видови на луѓе во поглед на тоа како реагираат и шират информации на други луѓе.

Ви ги прикажуваме 10 типа на луѓе меѓу кои ќе се најдете и себеси.

1. Типови на луѓе што праќаат 100 корона мемиња на ден

Не постои особа која има Интеренет а нема пратено макар 10 мемиња за Корона, ама овој тип во Корона мемињата гледа причина за постоење. Следи Се што е на Интерент и е крал на мемињата. Без разлика на оваа титула, секогаш доцни со форите и од него можеш да добиеш меме што бил хит минатата среда, а сите знаеме дека тоа во мемевско време со други зборови значи п.н.е.

2. Тип на кој ова се му е супер бидејќи ‘Јас сум интроверт’

Во 90% од случаевите ова е човек без живот, без девојка и без пријатели кој мисли дека тоа е така по сопствен избор па затоа се нарекува себеси интроверт, му звучи покул. Му се допаѓаат мемиња за тоа како за него ништо не е променето откако е во карантин, ама нема на кого да ги прати па ги објавува на Facebook каде добива 2 лајка, од мајка му и стрина му од Канада.

3. Тип кој кога и да се појави кашла и вика Само што се вратив од Италија“

Оној лик кој секогаш последен ја сфаќа финтата. Извонреден смисол за хумор.

4. Тип кој не верува во Корона (обично „flat Eаrther“ и антивакцинист)

Теории на заговор се негова религија. Овој лик знае дека сетоа ова е лага лансирана од  најголемата светска индустрија за маски за лице, и тој е тука да ги разоткрие тие корона профитери.

5. Пасивен агрисен параноик

Има излив на бес секој пат кога ќе види некој како шета на улица без маска на лице, како и кога комшијата ќе му мафне од балкон. Секој ден објавува статуси во кои зборува дека сите што излегуваат се дебили. Споделува постови за тоа како се мијат раце како и податоци за новите смртни случаи на кои обавезно коментира „Така и ни треба кога сме говна.

6. „Како сега да си го шетам кучето лик

7. Тип кој едвај има завршено основно, ама Корона од него направила доктор. Епидемолог и геополитичар.

Знае Се за тоа како се пренесува Ковид 19, како и што ни носи иднината. Користи изрази како „експоненцијалнен раст и „социјално оддалеченост, само има проблем да ги изговори.

8. Лик кој гледа прилика за бизнис

Е сега знаете што треба, да се вложи во некои респиратори ова она, таму се сега парите. И во маски исто, ама ефтини се и секој може да ги направи, ама респиратор, е таму се парите.

9. Веган

Гајле му е што умираат луѓе. Среќен е што „Земјата дише. А и сега конечно знаете како им е на затворените животни.

10. Тип чиј колега има сестра; епа комшијата нејзин има шура што работи во Милано и така има информација од прва рака

Типот вика: некои луѓе умреле. Проверена информација. 99%.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Издвоивме 10 видови на луѓе за време на коронавирусот, и сите се иритирачки. КОЈ ТИП СТЕ ВИЕ? :)))
Горе