Изнајмил стан и ги насликал ѕидовите, сопственикот му ги вратил парите кога го видел резултатот ?

11 април, 2020
umetnost

Пред да го напушти Токио и да го продолжи своето патување, сопственикот на апартманот на „Airbnb “ го прашал својот гостин уметник Али Сабет дали може да наслика нешто на ѕидовите.

Договорот бил едноставен: ако сè оди како што треба, сопственикот на станот ќе му ги врати парите платени за ноќите + тој ќе има бесплатно сместување следниот пат кога ќе го посети Токио.

Сабет даде се од себе за да направи вистинско уметничко дело во не многу голем стан во Шибуја (дел од Токио). Тој користел традиционални јапонски четки и мастило Суми.

Сопственикот на станот бил воодушевен, и можеме да видиме зошто. Генијално! 🙂