Изуми кои требаше одамна да бидат измислени!

21 април, 2020
izumi

Овој лифт во Јапонија има место за седење кое во исто време може да служи и како ВЦ, во случај да останете заглавени во лифтот.

Овој апарат ги суши чадорите…

Софа со вградено место за полнење на телефони и други УСБ уреди

Компанијата Xiaomi направила јакна за екстремно студени денови. Во себе има греење кое може да загрее и до 50°C.

Овие батерии имаат УСБ приклучок за полнење

Обувки кои менуваат боја на сончева светлина

Овој компјутер има вграден автомат за кафе. Интересно решение за програмери и други кои седат долго на компјутер.

Ова е”семафор” за пешаци кои на пешачки гледаат во телефон; вака не мораат да ја креваат главата додека чекаат.

Мрежичка која спречува да паднат семки врз храната додека го цедите лимонот.

Овие аеродроми имаат тобогани во чекалната. Целта е да се забавуваат децата додека родителите чекаат лет.

Мала камера која изгледа како капсула. Се голта и се користи во текот на дигитална ендоскопија