Камила не може да го дочека крајот на ерата на кралицата Елизабета

9 јуни, 2020
kamila 0

А зошто?

Целиот свет мина низ многу предизвикувачки период во последните неколку месеци, „благодарение“ на неочекуваната пандемија за која во никој случај не бевме подготвени. Една од најпогодените земји е секако Велика Британија, а злогласниот вирус не го заобиколи ниту кралското семејство. Сепак, се чини дека короната беше последната капка која ја прели чашата на 94-годишната кралица Елизабета Втора, на која веќе и преку глава од сè, па затоа се повлекува, пишуваат таблоидите некое време. „ОК!“ списанието објави продолжение на оваа приказна, откривајќи дека Камила, сопругата на синот на кралицата Чарлс, со нетрпение го очекува овој потег. Со оглед на тоа што Чарлс е првиот што ќе ја презеде власта по кралицата, Камила веќе полека се подготвува за „новата реалност“. Иако нема да ја добие титулата кралица, инсајдерот на ова кралско семејство тврди дека таа ќе даде се од себе за да стане принцеза. Во секој случај, се чини дека ги очекува новите должности и одговорности што ќе ги добие како ко-владетел на Велика Британија.

‘Многу се зборува дека кралицата може да се повлече засекогаш. Таа целиот свој живот го посвети на служењето на монархијата и иако е голема одлука, таа е подготвена да ги предаде „уздите“ на следната генерација “, според медиумите што допрва треба да добијат потврда од судот. Истиот извор наведува дека нејзиниот 71-годишен син Чарлс ќе го преземе престолот по Елизабета, иако се „шпекулираше“ дека може да биде и 35-годишниот Вилијам. Неодамна беше напишано дека Камила нема да се откаже од борбата за тронот, за да може да се докаже пред јавноста, со оглед дека не е баш омилена личност на споменатото семејство.

Да се потсетиме, повеќе од четириесет години љубовниот живот на принцот Чарлс беше во фокусот на медиумите, а двете најважни жени во неговиот живот беа неговите сопруги, принцезата Дајана и Камила Паркер Боулс. Принцезата Дајана, како што пишуваат странските медиуми, уште од почеток знаела за аферата на нејзиниот сопруг и неговата сегашна сопруга, што крајно ја измачувало бидејќи го сакала Чарлс со целото свое срце, кој пак не криеше дека сака друга жена. Токму заради оваа афера, Камила долго време беше најомразената личност во кралското семејство.