Ќе се изнасмеете! Сите повикуваат на почитување на строгите мерки, но полицијата на Нов Зеланд отишла чекор понапред!

10 април, 2020
полиција

Како и сите полиции на светот, и полицијата на Нов Зеланд ги повикува граѓаните да ги почитуваат мерките за социјално дистанцирање и самоизолација. Но за разлика од колегите од Индија кои мерките ги спроведуваат со тепање, или патот го претвораат во мјузикл достоен за Боливуд, полицијата на Нов Зеланд осмислила серијал од урнебесни видеа во кои објаснува што смее а што не смее да се прави во време на самоизолација.

Еве едно од урнебесните видеа. Останатите можете да ги погледнете на

https://www.facebook.com/NZPolice/