Коби Брајант ќе биде почестен со наградата за гувернери на Еми во Лос Анџелес во областа за неговото „наследство на филантропија, градење заедница и инспирација“

11 јуни, 2020
фгдгф

Покојниот Коби Брајант ќе биде почестен со наградата за гувернери на Лос Анџелес.

Кошаркарската легенда – кој трагично почина во јануари, на возраст од 41 година, кога неговиот приватен хеликоптер се урна во Калабасас, Калифорнија, при што загинаа и осум други лица, меѓу кои и неговата 13-годишна ќерка Џана – ќе биде признаен постхумно, откако ќе биде избрана од комитетот за награди.

Тој е избран благодарение на „неговото наследство за филантропија, градење заедница и инспирација што се протегаше надвор од кошаркарскиот терен“.

Наградата на гувернерите на Еми му се доделува на индивидуа, компанија или организација за која се смета дека направиле значителен придонес во поголема област на Лос Анџелес, како и извонредни, визионерски и иновативни достигнувања за уметност, наука или телевизиско управување.