Кој од Вас се сеќава на Реалното Шоу “Тоа сум јас”?

17 април, 2020
Кој од Вас се сеќава на Реалното Шоу “Тоа сум јас”?

Точно пред 15 години згасна единствениот Македонски производ од видео продикција, што успеа да се продаде во сите поранешни републики од некогашната СФРЈ.
Иако на почетокот технички и не беа спремни , ги гледавме. За подоцна со интернационализација на истото, со носење на водители и гости од целиот свет, Тоа сум јас прерасна во шоу со кое ние сите се гордеевме. Се сеќаваме на Драги шпага, Адмир, Миро, Мирела, Едис.. во тоа мегаѕвезди не само кај нас туку и во велиот регион. Дури и покојниот Тоше Проески учествуваше во аранжирањето на хитот на шоуто заедно со Роберт Билбилов.
Што се случи со првото реално шоу , тогаш во светот- веројатно знаат мал број луѓе. Едно можам да заклучам- сигурно е причина по незнам кој пат, Македонскиот синдром за самоуништување. Да се потсетиме на химната на шоуто, што верувам кај многу од Вас ќе предизвика убави спомени.