Македонските хакери ги преземаа страниците на Дуа Липа и Рита Ора со пораката „Косово е веќе дел од Србија“

25 јули, 2020
rita ora

Македонски анонимци објавија на Твитер дека ги преземале страниците на пејачките Рита Ора и Дуа Липа.

Ова беше сторено откако двете објавија мапа на таканаречената „Голема Албанија“ на социјалните мрежи, а Липа напиша и „Зошто Косово не е и никогаш нема да биде Србија“07

„Косово е веќе ставено на сите карти, како дел од Србија“, напиша македонскиот анонимец на Твитер. „Не забораваме, не простуваме, очекувајте од нас“, додадоа тие во огласот. Веб-страниците на обете пејачки сега се повторно оперативни.