На принцот Вилијам и Кејт Мидлтон им е ДОСТА! Во одлично интервју тие ја откриваат големата вистина за Меган и Хари!

1 септември, 2020
љрењ

Уште откако се појави биографијата на принцот Хари и Меган Маркл „Пронаоѓање на слободата“ на почетокот на август, странските медиуми се поискрени од кога било на темата за односите меѓу членовите на британското кралско семејство.

Производ на сето ова е што од недела во недела учиме се повеќе и повеќе контроверзна пикантерија од британскиот кралски двор. Досега научивме дека Меган Маркл не само што е во конфликт со Кејт Мидлтон, туку и за нејзината сестра Пипа која не сакаше Меган да дојде на нејзината венчавка. Пипа била толку бесна што се скарала со сите и плачела и ги молела мајка и Кејт да ја спречат Меган да дојде. На крајот, Меган сè уште беше на венчавката, но го избегна фотографот. Сепак, Пипа никогаш не и прости што дојде на свадбата.

Тогаш дознавме дека Меган буквално знаеше да ја малтретира Кејт, практикувајќи однесувања како пасивна агресија, емоционално студенило, навреди и викање, дури и кога Кејт ќе и испраќаше цвеќе и писма за извинување или ќе се обиде да ја поправи нивната врска на кој било начин. Ова доведе до напад на вознемиреност, па Вилијам побара помош од Хари, или го замоли малку да го ограничи однесувањето на неговата сопруга, но Хари му рече дека нема контрола над однесувањето на Меган. Кејт дури и се јави на Меган кога излезе „Пронаоѓајќи ја слободата“ и плачеше и ја молеше да престане да ги напаѓа неа и нејзиното семејство.


Од „Наоѓање на слободата“ исто така дознавме дека Вилијам и Хари воопшто не разговарале дури два месеци откако Меган и Хари се иселија од Велика Британија. Иако порано имаа несогласувања околу Меган, тие обично ќе ги решаваа барем до одреден степен, но авторите на книгата, американските кралски репортери Каролин Дуранд и Омид Скоби, тврдат дека односот помеѓу Хари и Вилијам е толку затегнат, што не само што не се решени туку тензиите меѓу нив само растат. Тие многу се бунат едни на други и не можат да преболат некои работи, па Вилијам не му простува на Хари за целата приказна за одрекувањето од кралските должности од Меган и Хари што се случи толку брзо, на рацете на него и Меган и со сериозно прекршување. кралски правила и протоколи. Хари, од друга страна, секако не сака да чуе како бил изманипулиран од Меган, ниту пак сака да чуе нешто лошо за неа.

Кога сето тоа е кажано, можеме само да замислиме колку скандал предизвика „Наоѓање на слободата“. Членовите на британското кралско семејство се прават многу самостојно и се обидуваат да ги држат своите односи далеку од очите на јавноста, а сега нивните „валкани вистини“ им се нудат на сите на послужавник. Прашање на време беше кога Кејт Мидлтон и принцот Вилијам ќе реагираат и ќе ја раскажат својата страна на приказната, особено сега кога се принудени да разговараат за своите приватни односи со светската јавност.